3500TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE SEPETTE 350TL İNDİRİM
1750TL ve üzeri kargo ücretsiz
3500TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE SEPETTE 350TL İNDİRİM
1750TL ve üzeri kargo ücretsiz
Gümüş Takı Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Gümüş Takı Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Gümüş Takı Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz? Uzun çağlardan beri günlük yaşam içerisinde pek çok alanda farklı amaçlar için kullanılan değerli bir maden olarak bilinir. Günümüzde de en fazla kullanım şekli olarak takı ya da süs eşyaları, daha ön plana çıkar. Gümüş, diğer madenlere nazaran kıyaslandığında alım gücü açısından toplumun her bölümüne hitap eder.

Gümüş aynı zamanda eşyaları hem daha parlak hem de daha şık gösterdiği için, bu madenden meydana getirilen eşyalar daha fazla tercih edilir. Eğer sizler de gümüş takı alırken nelere dikkat etmeliyiz konusu hakkında daha detaylı bilgiye sahip olmak isterseniz yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Gümüşün Ayarı Kaçtır?

Gümüş ayarları, uluslararası bir sistemde düzenlenen belli bir ayar ölçüsüne sahiptir. Ve bu durum değişmez yani tektir. Gümüş altın gibi çok çeşitli ayarlarda olmaz. Örnek vermek gerekirse 925 ayar standart bir şekilde belirlenen bir ayardır. Bunun temel sebebi de saf olan gümüşün çok fazla yumuşak ve kırılır biçimde olmasından kaynaklanır.

İçerisine belli oranda bakır madeni katılarak 925 ayara getirilir ve sağlamlığı bu şekilde arttırılır. Gümüş olmayan bazı eşyalara da gümüş ayarı yazılabiliyor. Ancak ayarının bulunması o eşyanın gümüş olduğu anlamına gelmez. Bunun için gümüş takı alırken nelere dikkat etmeliyiz şeklinde gelen soruların belki de en birinci cevabı bu olmalıdır.

Mıknatısla Kontrol

Çok merak edilen gümüş takı seçerken nelere dikkat etmeliyiz sorusu için önemli oranda işe yarayan yöntemlerden biri, mıknatıs yardımıyla kontrol etmektir. Çünkü mıknatısın, gümüşe tutunma özelliği yoktur. Şayet tutunuyorsa, elbet ya karışımında bir şeyler olabilir veya gümüş değildir. Sahici olmayan gümüş kaynağa hiçbir şekilde tutunmaz. Bunun için gümüş satıcılarından takılarınızla birlikte gelerek daha detaylı bilgi öğrenebilirsiniz.

Tercih Edilen Markanın Önemi

Satın alınan gümüşün gerçek olup olmadığını bilmek aslında bir uzmanlık işidir. Bunun için de gerçek olduğunu ispat edecek en kesin yol, tercih edilen markanın ya da kuyumcunun ticaret odasına kayıtlı olmasıdır. Buraya kayıtlı olan üretici firmanın sattığı ürünlerinde ayar ile beraber tescil ettirdiği marka ismi bulunacaktır.

Bundan dolayı satın aldığınız gümüş takının ya da eşyanın üstünde bir ayar ve damga bulunmuyorsa gerçek olduğundan emin olmak adına muhakkak bir gümüş tamircisine analiz ettirmek gerekir.

Sahte Takıların Vücuda Zararları

Günlük yaşamda pek çok kişi sahte takı kullanmayı tercih eder. Fiyatları oldukça ucuz olan bu takılar aslında ciddi cilt rahatsızlıklarının meydana gelmesine sebep olur. Kulağa takılan sahte küpeler bünyesinde olan nikel madde sebebiyle çeşitli kulak yaralarına ya da iltihaplanmaya sebep olabilir.

Kola takılan sahte takılar da ödem oluşmasına sebebiyet verebilir. Özellikle son zamanlarda gençler arasında trend olan sahte piercingler de önemli alerjik hastalıklara davetiye çıkarabilir. Bunun için gümüş takı seçerken nelere dikkat etmeliyiz konusu üzerinde hassasiyetle durulması gerekilen bir konudur.