3500TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE SEPETTE 350TL İNDİRİM
1750TL ve üzeri kargo ücretsiz
3500TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE SEPETTE 350TL İNDİRİM
1750TL ve üzeri kargo ücretsiz
Mikron Altın Kaplama nedir?

Mikron Altın Kaplama nedir?

Mikron altın kaplama, bir nesnenin yüzeyini altın ile kaplamak için kullanılan bir kaplama yöntemidir. Bu yöntemde, nesnenin yüzeyi ince bir altın tabakasıyla kaplanarak altın görünümü elde edilir. Mikron, kaplanan altın tabakasının kalınlığını ölçmek için kullanılan bir birimdir ve 1 mikron, 1/1000 milimetreye eşittir.

Mikron altın kaplama işlemi genellikle elektrokimyasal kaplama veya kimyasal çöktürme gibi tekniklerle gerçekleştirilir. Bu işlemde, nesne öncelikle temizlenir ve ardından bir altın çözeltisi veya altın parçacıkları kullanılarak kaplama yapılır. Kaplama işlemi sonrasında, nesnenin yüzeyi istenilen altın rengine ve parlaklığına sahip olur.

Altın Kaplama, tabakanın kalınlığına bağlı olarak, uzun süre dayanıklılığı değişiklik gösterebilir. Mikron tabir edilen altın kaplamalar geleneksel kaplamalara göre daha kalın olduğundan, kaliteli bir mikron altın kaplama, uzun süre parlaklığını ve rengini koruyabilir. Daha ince kaplamalar zamanla aşınabilir ve yüzeydeki altın tabakası soyulabilir. Bu nedenle, mikron altın kaplama yapılan bir ürünün kalitesi ve dayanıklılığı, diğer kaplamalara göre çok daha fazladır.

Gufo Jewelry olarak, ürünlerimizde kararma, solma ve soyulma gibi problemleri en aza indirmek için uzun süredir mikron altın kaplama yöntemi kullanmaktayız. Böylece siz değerli müşterilerimiz takılarını uzun süreler ilk günkü parlaklığı ile kullanabilmektedir.